Träningstider

Henrik attackerar i vår Dojo

Måndagar            17.30 - 19.00
Lördagar              10.00 - 11.30

Vår dojo ligger på Gesällgatan 5, bakom Lidl vid Hallenbergsrondellen, här finns en karta till vår träningslokal. Vi hyr in oss hos Skövde Judoklubb.
Du är varmt välkommen att provträna med oss men hör gärna av dig först så vi vet att du kommer, du kan skicka epost till oss via formuläret som finns här
Vi tränar Shorinji Kempo barfota, i en vit dogi med färgade bälten. För nybörjare går det bra att träna i långa byxor och t-shirt. När det är dags att köpa dogi, prata med någon i klubben så hjälper vi till.
Det är även en god idé att investera i ett suspensoar och tandskydd.

Träningskostnad

Träningsavgiften är 600kr/termin för studerande och 800kr/termin för arbetande.
Utöver detta tillkommer en medlemsavgift på 200kr per kalenderår där diverse försäkringar ingår.
Dessa betalas in på klubbens bankgiro: 5564-1427. Glöm inte att ange ditt namn!!
Naturligtvis får du provträna tre gånger innan du måste betala. Åldersgränsen är 13 år.


TräningsinnehållSokoutou geri

Samu
Vi börjar varje träning med att städa lokalen. Dels för att vi vill ha rent och snyggt omkring oss och dels som en filosofisk aspekt (kyakka shoko).

Chinkon-gyo
Chinkon-gyo innebär att vi läser några rader om varför vi tränar Shorinji Kempo och innefattar också några minuters sittande meditation.

Junbi taiso
Uppvärming

Kihon
Kihon betyder grundträning och det är här vi lär oss att röra oss, slå, blockera, sparka osv., på rätt sätt. Det innefattar också träning på ensamformer, tanen hokei.

Gijutsu
I teknikträningen tränar vi förutbestämda hokei. Här tränar vi både hårda och mjuka tekniker i par.

Embu
Embu kan enkelt beskrivas som en form av koreograferad kamp och är det huvudsakliga tävlingsmomentet som finns i Shorinji Kempo. Två eller flera personer sätter ihop ett program och blir, i t
ävlingsformen, bedömda efter utförandet av teknikerna och helheten i programmet. Samarbetet mellan individer är det viktiga i denna tränings/tävlingsform.

Unyoho/Randori
När vi tränar unyoho eller randori tillämpar vi våra tekniker i en fri kamp. Här använder vi oss av skydd och träningen kan liknas vid en form av sparring. Även detta är en tävlingsform i Shorinji Kempo men den är relativt sällsynt på grund av
de skaderisker som ändå finns.

Seiho
Seiho utgör tyvärr en mycket liten del av vår dagliga träning då de flesta övningar tar mycket lång tid. Det innefattar i alla fall olika typer av akupressurmassage och benkorrigeringar.

Howa/Gakka
Till varje gradering i Shorinji Kempo ingår även ett teoritest. För kyugrader en hemskrivning och för dangrader tillkommer också en skrivning som görs på plats på examinationsdagen. När vi har howa pratar instruktören om ett ämne i Shorinji Kempos filosofi.

 
Träning

Vuxenträning


Nu har vi hittat en ny dojo och tar återigen emot nya medlemmar. Välkomna!